نردبانی برای بالا رفتن
پدر ، یعنی نردبان قابل اعتماد و محکم و نستوه که راحت قدم هایت را بر این نردبان مقاوم بگذاری و
پله های
موفقیت و سربلندی را بپمایی و به بالاترین درجات عروج نمایی.
پدر، يعني آرامش. ولي خانه ات بر آن ستون استوار است. روزها و روزهاي ابرها پنهان شده و تو، او را نمي بيني. کمي سخت است؛ اما سخت شيرين. که در آينده جا مانده اند. پينه هايش ديده نشود. و جاده اي بي انتها در چشم، که هميشه متروک مي ماند، که هميشه بي عابر. جامعه، بريدن در ميان جامعه، خم شدن در ميان جامعه، اما ايستادن در ميان خانه، استوار، بي تکان، بي لرزه. اما به دل مي نشينند. ترک مي کني، به مقصد جايي دور و راه را بيشتر از او رفته اي. خانه تعريف و تعبير و تفسير و تصويري ندارد، هيچ.
در روایات اسلامی نیکی به پدر و مادر و رعایت احترام آنها بزرگترین و مهمترین تکلیف الهی معرفی شده و تأکیدی که در فرهنگ اسلامی و سفارشهای ائمه (ع) به این موضوع شده در کمتر مسئلهاى دیده مىشود.
پدر، يعني امنيت.
...
پدر، يعني خانه ات، ستوني دارد که نمي داني،
پدر، يعني ستاره اي که مي درخشد، اما پشت ابرهاي
پدر، يعني مهري که کمي زمخت است،
پدر، يعني آينده، يعني نگاه به آينده، يعني نگراني هايي
پدر، يعني دست هايي که پينه بسته اند، حتي اگر
پدر، يعني کيسه اي از خوراکي و ميوه و ... در دست
پدر، يعني رفتن به ميان جامعه، خسته شدن در ميان
پدر، يعني سکوت.
پدر، يعني حرف هاي نگفته.
پدر، يعني همه نگراني هايي که هيچ گاه به لب نمي آيند،
پدر، يعني نگاهي ملتمسانه و بي دفاع؛ آنگاه که او را
پدر، يعني معدن رازهاي سر به مهر فراوان
پدر، يعني راه، وقتي که حس مي کني مسافري شده اي
پدر، يعني ديواري بزرگ، که خانه را پوشانده؛ که اگر نباشد،
امام رضا (ع) در بیانی جامع در مورد ارزش احترام به پدر می فرمایند: خداوند متعال فرمان داده سه چیز همراه سه چیز دیگر انجام گیرد : اول،به نماز همراه زکات فرمان داده است، پس کسی که نماز بخواند و زکات نپردازد نمازش نیز پذیرفته نمیشود. دوم،به سپاسگزاری از پدر و مادر فرمان داده است، پس کسی که از پدر و مادرش سپاسگزاری نکند، خدا را شکر نکرده است و سوم به تقوای الهی فرمان داده و به صلهی رحم، پس کسی که صلهی رحم انجام ندهد تقوای الهی را هم بجا نیاورده است.(1)
امام رضا(ع) همچنین ضمن هشدار نسبت به عاقبت بدرفتاری با پدر و مادر فرمود: رسول خدا(ص) فرمود: نسبت به پدر و مادر نیکوکار باش تا پاداش تو بهشت باشد ولی اگر عاقّ آنها شوی جهنمی خواهی بود.(2)
امام رضا(ع) طی نوشته ای که برای مأمون فرستاد هم نیکی به پدر و مادر را مورد اشاره قرار داده و می نویسند: نیکی به پدر و مادر واجب و لازم است اگر چه مشرک و کافر باشند، ولی در معصیت خدا نباید اطاعتشان کرد.(3)
امام رضا علیه السلام ضمن توصیه به پیروی از پدر نسبت به جایگاه و حق پدر بر فرزند همواره مردم را نسبت به رعایت احترام پدر سفارش میکرد و حرمت آنان را یادآور میشد. از این رو، در سخنان ارزشمند خود میفرماید:
باید از پدر اطاعت کنی و نسبت به او نیکویی نمایی و در برابرش تواضع و خضوع کرده و به بزرگی از او یاد کنی و مورد تمجید و تعریف قرارش دهی و در محضرش آهسته سخن گویی؛ چرا که پدر اصل و ریشه فرزند است و فرزند بخشی از اوست. اگر پدر نبود، فرزند هم نبود.
ای فرزندان! با قدرت و توانایی خداوند متعال، دارایی و شرافت و جانتان را در راه به دست آوردن خشنودی پدران به کار گیرید. به راستی که از رسول خدا (که درود خدا بر او و بر خاندانش باد) روایت میکنم که آن حضرت فرمود:
خود و دارائیت به پدرت تعلق دارید. بنابراین خود و ثروت خویش را فدای پدرت نما و در راه خشنودیش به مصرف برسان و در حال زندگی وی از آنان پیروی کنید و به آنان احسان و نیکی نمایید و پس از مرگشان با طلب بخشش و رحمت از خداوند به آنان رحم کنید. چرا که از رسول خدا (که درود خدا بر او و بر خاندانش باد) نقل شده که فرمود:
هر کس به پدرش در حال حیات و زندگیش نیکی و احسان کند، ولی پس از مرگش او را از دعای خیر فراموش نماید، خداوند او را عاق و نافرمان مینامد.نردبانی برای بالا رفتن
نظرات شما عزیزان: